Ana Sayfa Çevre-Doğa, Manşet 10 Aralık 2022 1951 Görüntüleme

Erdoğan’ın imzasıyla Datça, Göcek ve Fethiye’de koruma statüsü değişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Dalaman ve Fethiye’deki Yassıca, Şeytan, Göcek, Hacıhalil Adaları ve çevresi Doğal Sit Alanlarının koruma statüsü yeniden değerlendirildi. Sonuçta, Cumhurbaşkanı Kararı’nan ekinde gösterilen koordinatlardaki alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil edilmesine karar verildi.

Aynı şekilde Datça’daki Kızlan, Emecik, Reşadiye, Karaköy, Bencik Koyu ve MTA Kampı Mevki ve Çevresi Doğal sit Alanı Koruma Satatüsü yeniden değerlendirilerek Kesin Korunacak Hassass Alan olarak tescil edildi.

Öte yandan, yine Erdoğan imzasıyla Mersin silifke’deki Aphrodisias Antik Kenti, Köserelik Adası, Tisan ve Yeşilovacık Mevki Doğal Sit Alanının koruma statüsü de kesin korunacak hassas alan olarak tescil edildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Datça’ya kar düştü

Datça’ya kar düştü

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster